Što je hijaluronska kiselina i zašto je nalazimo u gotovo svim proizvo – Revelo Cosmetics

Što je hijaluronska kiselina i zašto je nalazimo u gotovo svim proizvodima za njegu kože?

Što je hijaluronska kiselina i zašto je nalazimo u gotovo svim proizvodima za njegu kože?

Preparati s hijaluronskom kiselinom su "must have" u vašoj svakodnevnoj njezi i to s razlogom. Hijaluronska kiselina hidratizira, učvršćuje, zaglađuje i štiti kožu. Siguran je za korištenje jer se prirodno nalazi u tijelu.

Nakon što pročitate ovaj članak, odbacit ćete sve hidratantne kreme koje vam nisu učinkovite i radije ćete odabrati serum s hijaluronskom kiselinom.



Nastavite čitati da biste saznali više:

Što je hijaluronska kiselina
Za što je dobra hijaluronska kiselina?
Njegove prednosti
Tko ga može koristiti

Što je hijaluronska kiselina?



Hijaluronska kiselina je prirodni glikozaminoglikan koji se nalazi u tijelu – u vezivnom tkivu, zglobovima, očima i koži. Najveća koncentracija hijaluronske kiseline nalazi se u koži. Uključen je u mnoge procese, uključujući embrionalni razvoj, upale i zacjeljivanje rana.

Otkriće njegovog hidratantnog učinka i učinka protiv starenja dovelo ga je do toga da je najčešće korišteni sastojak u proizvodima za njegu kože.

Iako u nazivu ima "kiselina", nemojte je zamijeniti s preparatima za piling poput alfa i beta hidroksi kiselina. Hijaluronska kiselina ima hidratantne sposobnosti, što ćemo spomenuti u nastavku. Istraživanja hijaluronsku kiselinu navode kao jedan od najučinkovitijih i najsigurnijih sastojaka u kozmetici.



Hijaluronska kiselina ima iznimnu sposobnost vezanja vode na sebe te stoga naboranu kožu pretvara u glatku i hidratiziranu kožu. Smatra se humektantom, tvari koja na sebe veže vodu i zaključava je u dubljim slojevima kože.



Poput drugih esencijalnih molekula, poput kolagena i elastina, proizvodnja hijaluronske kiseline opada s godinama. Navedeno doprinosi isušivanju i naboranom izgledu kože. Povećanje koncentracije hijaluronske kiseline u koži poboljšava hidrataciju, potiče regeneraciju kože i omekšava linije i bore.


Koje su dobrobiti hijaluronske kiseline?


HIDRATACIJA KOŽE

Kada koža dehidrira, gubi svoj oblik, volumen i sadržaj vode te značajno utječe na naš izgled. Hijaluronska kiselina veže vodu 1000 puta više od svoje težine, stoga ne čudi da je glavna prednost hijaluronskog seruma hidratacija kože.

ZDRAVLJE KOŽNE BARIJERE

Kožna barijera odnosi se na epidermalni sloj kože koji predstavlja granicu između tijela i okoline. Oštećenje kožne barijere uzrokuje dermatološke probleme, poput atopijskog dermatitisa i pojavu znakova starenja.

Hijaluronska kiselina pomaže obnoviti kožnu barijeru i sprječava transepidermalni gubitak vode.

Kada razmišljate o tome kako zaštititi svoju kožu i održati zdravlje kožne barijere, potražite serum hijaluronske kiseline. Ostali sastojci koji održavaju kožnu barijeru zdravom su ceramidi i retinol.

ANTI AGE

Hijaluronska kiselina potiče stvaranje kolagena i elastina. Kolagen je glavni strukturni protein kože, dok je elastin odgovoran za njezino rastezanje i vraćanje u početni položaj. Povećana proizvodnja kolagena i elastina poboljšava strukturu kože, elastičnost i općenito regenerira kožu. Rezultat je hidratizirana, čvrsta koža s manje linija i bora.


TKO SMIJE KORISTITI HIJALURONSKU KISELINU?


Sam naziv kiselina može vas navesti na zabludu da se radi o agresivnom sastojku. Međutim, hijaluronska kiselina je vrlo nježna, ne iritira i izvrsna je za sve tipove kože, uključujući osjetljivu i kožu sklonu aknama. Dobro se podnosi i ne izaziva alergijske reakcije. Ako ste slučajno reagirali na proizvod koji sadrži hijaluronsku kiselinu, najvjerojatnije ste reagirali na neki drugi sastojak tog preparata.

S obzirom da koncentracija hijaluronske kiseline opada starenjem, iznimno je važno koristiti serume kao njegu protiv starenja. U kombinaciji s drugim sastojcima postiže se sinergistički učinak. Nassif MD Hydro screen serum je učinkovita hidratantna krema posebno za suhu kožu s prvim znakovima starenja, ali i za sve tipove kože.

Hidratizira, vlaži i regenerira kožu. Potiče stvaranje kolagena i elastina, ključnih proteina za zdravlje kože.

Ovaj serum sadrži hijaluronsku kiselinu, ceramide, lipide i retinol.

Preporuča se nanošenje dva puta dnevno, ujutro i navečer na vlažnu kožu. Nastavite s hidratantnom kremom i zaštitnim faktorom.

Ako već niste počeli koristiti hijaluronsku kiselinu u svakodnevnoj rutini, sada je pravo vrijeme. Isprobajte Nassif MD Hydro screen serum i uživajte u hidratiziranoj, zdravoj koži s manje linija i bora.