Pravila privatnosti – Revelo Cosmetics


PRAVILA PRIVATNOSTI

Ova obavijest o privatnosti govori Vam što možete očekivati kada REVELO d.o.o., Zagreb, Havidićeva ulica 14, OIB: 40913963756 (u daljnjem tekstu: REVELO) prikuplja osobne podatke o Vama kada koristite naše usluge. REVELO se obvezuje zaštititi Vaše osobne podatke kada koristite naše usluge. Kad god pružite takve informacije, Vaše ćemo podatke koristiti samo u skladu sa svim primjenjivim zakonima o zaštiti podataka, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR). Vaši će se podaci čuvati u sigurnom okruženju, a pristup će biti ograničen.

Obećavamo prikupljanje, korištenje i pohranjivanje Vaših osobnih podataka činiti na siguran način. Obećavamo da ćemo koristiti Vaše osobne podatke samo za određene svrhe. Obećavamo da ćemo vas informirati o načinu na koji upotrebljavamo Vaše podatke i kome ih dajemo.

 

Koje ćemo podatke prikupljati o vama?

Osobni podaci koje prikupljamo vezani su za razlog prikupljanja. U većini slučajeva radi se o osnovnim osobnim podacima poput: - ime i prezime, email adresu, kontakt broj, poštanska adresa, IP adresa, korisničko ime i lozinka.  

Kako ćemo koristiti informacije koje prikupljamo?

REVELO će koristiti vaše osobne podatke za više svrha, uključujući sljedeće:

 • Radi prethodnih radnji nužnih za sklapanje ugovora.
 • Radi sklapanja i ispunjenja ugovora o kupoprodaji.
 • Radi ispunjenja legitimnih poslovnih interesa.
 • Radi ispunjavanja zakonskih obveza sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

Da bismo Vam pružili povratne informacije na Vaše upite i pritužbe. Da bismo Vam poslali marketinške komunikacije o proizvodima i uslugama naše tvrtke. Mi ćemo to učiniti samo ako nam date jasnu suglasnost da to želite. Zakonsko opravdanje za slanje marketinških obavijesti o našim proizvodima i uslugama je da ste dali jasan pristanak da se Vaši osobni podaci koriste u tu svrhu.

Uvijek imate kontrolu nad svojim podacima, te se možete isključiti od daljnjeg primanja marketinških obavijesti tako da nam pošaljete e-mail u kojem nas obavještavate o povlačenju privole.  

Vaše ćemo podatke čuvati u okviru naše tvrtke i naših povjerljivih trećih osoba, osim u slučajevima gdje je otkrivanje zakonom propisano, npr. Državnim tijelima i agencijama za provedbu zakona.

Neki od naših pouzdanih partnera s kojima dijelimo Vaše osobne podatke uključuju službu za dostavu koja vam dostavlja kupljenu robu. Naš legitimni interes za ovakav prijenos je da Vam omogućimo čim bolju i cjelovitu uslugu. Budući da smo odgovorni za Vaše osobne podatke, uvijek provjeravamo da Vaši podaci ostaju zaštićeni i sigurni pri prenošenju.

Koliko dugo ćemo zadržati Vaše podatke?

Vaši osobni podaci čuvat će se u periodu nužnim za ispunjenje obveza iz zakona, ugovora ili sukladno predviđenim svrhama prikupljanja.

Vaši osobni podaci za marketinške komunikacije bit će zadržani u razdoblju postojanja Vaše privole.

Koja imam prava nad mojim osobnim podacima?

Prema Uredbi o općoj zaštiti podataka imate pravo na:

 • pravo na pristup – imate pravo u svakom trenutku kontaktirati nas i dobiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te, ako se ti podaci obrađuju, zatražiti pristup osobnim podacima i informacijama na koje imate pravo u svezi zaštite osobnih podataka. REVELO d.o.o. Vam osigurava kopiju osobnih podataka koji se obrađuju, a za sve dodatne kopije koje zatražite, možemo Vam naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova. Ako zahtjev podnesete elektroničkim putem, osim ako ne zatražite drugačije, informacije Vam pružamo u uobičajenom elektroničkom obliku;
 • pravo na ispravak – ako obrađujemo Vaše osobne podatke koji su netočni, u bilo kojem trenutku možete od nas tražiti da ih ispravimo, a ukoliko su oni nepotpuni, imate ih pravo dopuniti;
 • pravo na brisanje – imate pravo od nas tražiti brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose ako smo ih nezakonito obradili ili ako osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu obrade ili sl. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice radi postavljanja, ostvarivanja ili obrade pravnih zahtjeva, a o čemu ćemo Vas detaljno izvijestiti u odnosu na svaki pojedini zahtjev;
 • pravo na ograničenje obrade – možete od nas zatražiti ograničenje obrade svojih podataka:

- ako osporavate točnost osobnih podataka tijekom razdoblja koji nam omogućuje provjeru točnosti tih podataka,

- ako je obrada nezakonita, ali se protivite brisanju i umjesto toga tražite ograničenje uporabe tih podataka,

- ako nam podaci više nisu potrebni za potrebe obrade, ali ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja i obrane pravnih zahtjeva,

- ako ste uložili prigovor na obradu;

  • pravo na prenosivost podataka – imate pravo zaprimiti Vaše osobne podatke koje ste nam pružili, u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, ako se obrada temelji na privoli ili ugovoru i provodi se automatiziranim putem;
  • pravo na prigovor - u svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka.
  • pravo na pritužbu – ukoliko smatrate da smo obradom Vaših osobnih podataka prekršili UREDBU (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA ili druge propise u svezi zaštite osobnih podataka, molimo da se obratite našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka kako bismo razjasnili sporna pitanja. Navedeno možete učiniti na sljedeće kontakte: REVELO d.o.o., Zagreb, Havidićeva ulica 14 te e-mail: petra@revelo.hr.
  • Svakako imate pravo podnijeti pritužbu nacionalnom nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka) ili nadzornom tijelu unutar EU;
  • pravo na povlačenje privole - kad se obrada temelji na privoli, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena. Navedeno možete učiniti na putem e-maila: cosmetics@revelo.hr
  •  pravo na naknadu štete – ukoliko ste pretrpjeli (ne)imovinsku štetu zbog kršenja relevantnih zakonskih odredbi, imate pravo na naknadu od nas ili izvršitelja obrade za pretrpljenu štetu.

Detaljne informacije o kategorijama osobnih podataka, svrhama prikupljanja i pravnoj osnovi, te Vašim pravima nalaze se u našem Pravilniku o načinima obrade i korištenja osobnih podataka.

Da biste ostvarili svoja prava, obratite se nam se na kontakt:

REVELO d.o.o., Zagreb, Havidićeva ulica 14

ili 

na e-mail adresu: cosmetics@revelo.hr