Što su serumi i trebate li ih dodati u svoju dnevnu rutinu njege? – Revelo Cosmetics

Što su serumi i trebate li ih dodati u svoju dnevnu rutinu njege?

Što su serumi i trebate li ih dodati u svoju dnevnu rutinu njege?

Serumi za lice su lagane, koncentrirane formule i djeluju na specifične kožne probleme poput starenja, gubitka čvrstoće, pojave bora i drugih.

Ako još ne koristite serum u vašoj rutini, ovaj članak će vam otkriti neke od benefita kako biste imali blistav, mladenački ten.

Nastavite čitati da saznate više o serumima za lice, uključujući:

    

  • Što je serum
  • Vrste seruma za lice
  • Dnevni vs noćni serumi
  • Kako se serum uklapa u dnevnu rutinu njege
  • Kako ga koristiti
  • Možete li kombinirati vise seruma za lice
  • Najbolji serumi od dr Nassifa

 

 

Krenimo!

 

 

Što je serum za lice?

Serumi za lice su topicki preparati za kožu sa potentnom dozom jednog ili vise aktivnih sastojaka. Lagano se nanose na lice i brzo apsorbiraju te je dovoljna mala količina preparata. 

Djeluju na razne kozne probleme, poput bora, gubitka sjaja, akni, hiperpigmentacija. Umirujući su, hrane i njeguju kožu te je stite od štetnih vanjskih utjecaja. Mogu biti na vodenoj ili uljnoj bazi.

 

Vrste seruma

 

Serumi za lice se razlikuju prema aktivnim sastojcima koje sadrže i primarnoj ulozi na kožu. Ovisno o formuli, mogu biti učvrščujuci, hidratantni, posvjetljujuci, eksfolirajuci, anti-age ili vise efekata u jednom.

 

UČVRŠĆUJUĆI

Učvršćujući serum djeluje na opuštenu kožu te reducira fine linije i bore. Jedan način za postići ovaj efekt je poticanje proizvodnje kolagena, glavnog proteina koze kojeg gubimo s godinama.

Često ćete vidjeti da je retinol jedan od glavnih sastojaka ucvrscujucih seruma. Retinol je aktivni oblik vitamina A esencijalan za zdravlje koze. Pruža antioksidativnu zaštitu, održava zdravu kožnu barijeru, prevenira gubitak kolagena i potiče hidrataciju. Na ovaj način retinol reducira linije i bore. Retinol je prvi FDA odobren sastojak za anti-age. 

Topička aplikacija retinola je sigurna i promovira ujednačen ten, hidrataciju koze i umanjuje znakove starenja. Bakuchiol je komponenta slicna retinolu i osjetljiva koza je lakse tolerira nego retinol.

Niacinamid je drugi aktivni sastojak kojeg možete pronaći u serumima. To je forma vitamina B3. Topicki nanesen pruža antioksidativnu zaštitu, potiče proizvodnju energije u stanicama, učvršćuje, hidratizira te ublažava bore.

 

HIDRATANTNI

Hidratantni serumi gotovo uvijek sadrže hijaluronsku kiselinu, esencijalnu molekulu tijela koju postepeno gubimo starenjem. Hijaluronska kiselina veze vodu 1000 puta svoje težine te održava vlažnost koze. Rezultat je hidratizirana koza mladenačkog izgleda.

 

POSVJETLJUJUĆI

Posvjetljujuci serumi ujednačavanju ten i reduciraju hiperpigmentacije. Najčešći sastojak korišten u njima je vitamin C. Vitamin C je potentni antioksidans, nalazi se u visokim koncentracijama u koži. Stiti kožu na način da se bori sa slobodnim radikalima nastalim od UV zracenja i toksina.  Vitamin C inhibira melanin, kožni pigment povezan sa tamnjenjem i starenjem te potiče proizvodnju kolagena.

Vitamin C serum je odličan za posvjetljivanje tena i reduciranje znakova starenja.

 

EKSFOLIRAJUĆI

Dok pilinzi pružaju mehaničku eksfolijaciju, eksfolirajuci serumi sadrže nježni kemijski eksfolijans poput alfa i beta hidroksi kiselina. Glikolna kiselina je primjer alfa hidroksi kiseline koju prirodno nalazimo u biljkama. Pomaze ukloniti odumrle stanice, čisti pore, prevenira akne i čini kožu blistavom.

 

ANTI-AGING

Anti-aging serumi mogu djelovati na dosta kozne problematike spomenute ranije, a sadrže aktivne sastojke poput antioksidansa, vitamina C, retinola, bakuchiola, niacinamida, hijaluronske kiseline i drugih. Zapravo, svi serumi sa ovim sastojcima se smatraju anti-aging serumima.

DNEVNI vs NOĆNI SERUMI

Možete eksperimentirati sa serumima tijekom dana, noći ili oboje, kako biste otkrili sto najviše odgovara vašoj kozi. Općenito, preporučuje se tijekom dana koristiti zaštitne serume, bogate antioksidansima (poput vitamin C seruma) i anti-age serume po noći (poput seruma sa retinolom). Hidratantni serumi koji sadrže hijaluronsku kiselinu mogu se koristiti dva puta dnevno.

 

GDJE SE UKLAPA SERUM U DNEVNOJ RUTINI NJEGE?

Dodati serum u dnevnu rutinu njege je zapravo lagano. Nanesite serum nakon čišćenja lica i nakon njega hidratantnu kremu. Kao zadnji korak nanesite kremu sa zaštitnim faktorom.

 

KAKO KORISTITI SERUM ZA LICE?

 

Serumi se namose lagano na kožu i brzo se apsorbiraju. Nanesite ih dva puta dnevno, ujutro i navečer, nakon čišćenja lica.

 

MOŽETE LI KORISTITI VIŠE SERUMA ISTOVREMENO?

 

Serumi dobro reagiraju kad se nanose jedan nakon drugog, stoga možete koristiti istovremeno vise od jednog. Krenite polako, uključite prvo jedan u rutinu, zatim dodajte drugi.

 

Serumi od dr Nassifa koje možete dodati u svoju rutinu njege:

 

 

 

Ukoliko još niste, dodajte čim prije serume u vasu rutinu njege, koza će vam biti zahvalna!