Sve što trebate znati o AHA i BHA kiselinama – Revelo Cosmetics

Sve što trebate znati o AHA i BHA kiselinama

Sve što trebate znati o AHA i BHA kiselinama

AHA (alfa hidroksi kiseline) i BHA (beta hidroksi kiseline) proizvodi postaju sve popularniji u svijetu njege kože zbog svojih mnogobrojnih blagodati. Ali prije nego što se upustite u njihovu upotrebu, važno je razumjeti njihovu ulogu, kako ih koristiti i koji su njihovi potencijalni učinci na kožu. Donosimo ključne stvari koje trebate znati o AHA i BHA proizvodima.

 

Sve što trebate znati o AHA kiselinama

Alfa-hidroksi kiseline, poznate kao AHA kiseline, predstavljaju ključni sastojak u mnogim proizvodima za njegu kože, a njihova moćna svojstva omogućuju dubinsko čišćenje i revitalizaciju kože. Ova vrsta kiselina, također poznata kao kemijski pilinzi, igraju ključnu ulogu u poticanju eksfolijacije kože, što omogućuje koži da se oslobodi mrtvih stanica i obnovi se, ostavljajući je zdravom i mladolikom. AHA kiseline mogu biti ključne u rješavanju brojnih kožnih problema, uključujući mrlje od sunca, smeđe ožiljke od akni te fine bore. Ako želite postići blistav, ujednačen ten i istaknuti prirodni sjaj vaše kože, AHA kiseline su savršen izbor.

Preporučena najveća koncentracija AHA kiselina za svakodnevnu upotrebu iznosi 15%, no treba biti oprezan jer na tržištu postoje proizvodi s koncentracijama čak do 30%. Važno je koristiti ih umjereno i razumno, osobito ako niste upoznati s njihovim učincima. U tom slučaju, preporučujem konzultaciju sa stručnjakom. U profesionalnim poliklinikama/ordinacijama koje imaju kontrolirane uvjete za tretmane kože, koncentracije AHA kiselina mogu doseći i do 70%. Najčešće korištene AHA kiseline su glikolna i mliječna kiselina, dok se manje često koriste grožđana, jabučna i limunska kiselina.

 

Sve što trebate znati o BHA kiselinama

Beta-hidroksi kiselina, poznatija kao BHA kiselina, predstavlja neizostavan sastojak u mnogim proizvodima za njegu kože, posebno kod kože sklonije aknama i nečistoćama. Salicilna kiselina, jedina kiselina iz ove skupine, svojom moćnom formulom ciljano djeluje na kožu, rješavajući niz problema koje druge kiseline ne mogu.

Jedinstvena sposobnost BHA kiseline leži u njezinoj dubinskoj penetraciji u kožu. To znači da BHA kiselina prodirući dublje slojeve kože, djeluje iznutra prema van, ciljajući višak sebuma, neujednačeni ten, začepljene pore, bore i crvenilo. Ova kiselina posebno je učinkovita u borbi protiv akni i nečistoća, što je čini nezamjenjivim sastojkom u proizvodima za njegu problematične kože.

Preporučena maksimalna koncentracija BHA kiseline je 2%, što je dovoljno da se postigne učinkovitost u tretiranju kožnih problema, ali se istovremeno izbjegavaju mogući neželjeni učinci. Važno je napomenuti da kiseline poput BHA nisu namijenjene svakodnevnoj uporabi, jer mogu povećati osjetljivost kože i učiniti je ranjivijom na vanjske utjecaje, posebno na UV zračenje. Uz pravilno korištenje i savjetovanje s dermatologom, BHA kiselina može biti izuzetno učinkovita u rješavanju raznih kožnih problema, ostavljajući kožu čistom, svježom i zdravom.

 

Glavne razlike između AHA i BHA kiselina

AHA (alfa-hidroksi kiseline) i BHA (beta-hidroksi kiseline) su dva glavna tipa kiselina koje se koriste u kozmetičkim proizvodima za njegu kože. Iako oba imaju svoje prednosti i ciljeve, postoje ključne razlike koje ih čine jedinstvenima i prilagođenima različitim potrebama kože.

 

1. Djelovanje:

AHA kiseline: Alfa-hidroksi kiseline djeluju na površini kože. One blago ljušte gornji sloj epidermisa, uklanjajući mrtve stanice i potičući obnovu kože. AHA kiseline su najučinkovitije u poboljšanju teksture kože, ujednačavanju tena te smanjenju pojave hiperpigmentacija i bora.

BHA kiselina: Beta-hidroksi kiseline, posebno salicilna kiselina, djeluju dublje u porama kože. One otapaju sebum i nečistoće, čisteći pore i sprečavajući pojavu akni, mitesera i drugih nepravilnosti. BHA kiseline također imaju protuupalna svojstva, što ih čini idealnim za tretiranje upaljenih područja i kože sklone aknama.

 

2. Dubina prodiranja:

AHA kiseline djeluju površinski na koži, ljušteći gornje slojeve epidermisa. 

BHA kiseline prodiru dublje u pore kože, čisteći ih iznutra prema van.

 

3. Indikacije:

AHA kiseline su idealne za suhu, zrelu kožu i kožu s hiperpigmentacijom i sitnim borama.

BHA kiseline su najučinkovitije kod masne, problematične kože sklonije aknama, miteserima i nečistoćama.

 

4. Učestalost upotrebe:

AHA kiseline često se koriste u proizvodima za dnevnu upotrebu, dok se jače koncentracije koriste kao tretmani nekoliko puta tjedno.

BHA kiseline su obično uključene u proizvode za svakodnevnu upotrebu, ali se mogu koristiti i kao tretmani nekoliko puta tjedno, ovisno o potrebama kože.

 

5. Fotootpornost:

AHA kiseline mogu povećati osjetljivost kože na sunce, pa je važno koristiti ih u kombinaciji s kremom za sunčanje.

BHA kiseline, poput salicilne kiseline, imaju manje izražen fototoksični učinak i mogu se koristiti tijekom dana uz redovitu primjenu zaštite od sunca.

 

Ukratko, dok AHA kiseline ciljaju površinske slojeve kože i fokusiraju se na teksturu i ton kože, BHA kiseline dublje prodire u pore, čisteći ih i sprečavajući pojavu akni i nepravilnosti. Izbor između AHA i BHA kiselina ovisi o individualnim potrebama i tipu kože, a kombinacija oba može pružiti sveobuhvatan pristup njezi kože.

 

Revolucionarni Micro-spa Radiance Resurfacing Peel

U svijetu beauty tretmana, potraga za proizvodom koji istovremeno pruža sveobuhvatnu transformaciju kože često može biti izazovna. No, s dolaskom Micro-spa Radiance Resurfacing Peel-a, ta potraga može biti stvar prošlosti. Ovaj inovativni dvostepeni tretman ne samo da nudi transformaciju kože, već postavlja novi standard u njezi kože.

 

Što ovaj tretman čini tako posebnim? 

Tajna leži u njegovom moćnom sastavu. Micro-spa Radiance Resurfacing Peel sadrži idealnu kombinaciju sastojaka za potpunu transformaciju vaše kože:

Vitamin C: Poznat po svojim antioksidativnim svojstvima, vitamin C je ključan za postizanje svijetlog i blistavog tena. Također pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, čime se štiti koža od prijevremenog starenja.

AHA i BHA kiseline: Ove kiseline su esencijalne za eksfolijaciju kože, pomažući u uklanjanju mrtvih stanica kože, prljavštine i čišćenju pora. Rezultat? Jasnija, glađa koža bez nečistoća.

Peptidi: Ključni za poticanje obnove kože, peptidi pomažu u poboljšanju izgleda i strukture kože, smanjujući pojavu finih linija i bora.

 

Višestruke blagodati za kožu

Micro-spa Radiance Resurfacing Peel nudi širok spektar blagodati za vašu kožu:

  • Poboljšava izgled i strukturu kože: Redovita uporaba ovog tretmana rezultira vidljivo glađom i svjetlijom kožom.
  • Smanjuje pojavu finih linija i bora: Zahvaljujući kombinaciji peptida i AHA/BHA kiselina, ovaj tretman ciljano djeluje na smanjenje vidljivosti sitnih linija i bora.
  • Posvjetljuje i ujednačava ton kože: Vitamin C i AHA kiseline djeluju sinergijski kako bi posvijetlili ten i ujednačili njegovu teksturu.
  • Pruža snažnu antioksidacijsku zaštitu: Vaša koža će biti zaštićena od štetnih utjecaja slobodnih radikala, čime se usporava proces starenja.
  • Optimizira funkciju barijere kože: Ovaj tretman pomaže u jačanju prirodne barijere kože, čineći je otpornijom na vanjske agresore.