Vitamin C za kožu - da ili ne? – Revelo Cosmetics

Vitamin C za kožu - da ili ne?

Vitamin C za kožu - da ili ne?Svi znamo da se vitamin C koristi za jačanje imunološkog sustava te posežemo za njim kada smo bolesni. Zadnjih je godina dobio reputaciju kao jedan od najboljih sastojaka u proizvodima za njegu kože.

Ali što točno radi vitamin C za kožu? Često se postavlja navedeno pitanje. Topički vitamin C pomaže kod razne problematike kože.

 

Nastavite čitati kako biste saznali koje su njegove prednosti.

 

Dermaflect™ Smart Day Therapy with Vitamin C, Hyaluronic Acid & Reflective Minerals 


Prednosti vitamina C za kožuS obzirom da je moćan sastojak za zdravlje našeg tijela, ne iznenađuje da ima puno prednosti kada se koristi i u preparatima za njegu kože.


Zaštita od slobodnih radikala.

Prije svega, s obzirom da je vitamin C jak antioksidans, štiti naše stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Slobodni radikali su štetni nusprodukti koji se stvaraju ekspozicijom štetnom djelovanju, poput zagađenja okoliša, dimu cigareta i suncu. Djelovanje ovih molekula je vidljivo na koži u smislu diskoloracije i gubitka volumena. Vitamin C neutralizira ove molekule i smanjuje štetno djelovanje na kožu.


Posvjetljivanje i ujednačavanje tena.

 


Kao nježna prirodna kiselina, vitamin C djeluje kao lagani eksfolijans koji uklanja sloj odumrlih stanica i ujednačava ten. Redovitom upotrebom ublažavaju se hiperpigmentacije te dolazi do izdražaja zdrava blistava koža i ujednačen ten.

Zaštita od fotooštećenja.


Unatoč redovitoj upotrebi zaštitne kreme,moguće je oštećenje UV zrakama. Vitamin C pomaže jačati kožu i minimalizira oštećnje izazvano ekspozicijom sunčevim zrakama. Bez obzira na to, vitamin C nije zaštitni faktor i ne treba ga tretirati kao takvog, ali je odličan dodatak vašoj dnevnoj rutini njege i zaštiti od UV zraka.


Redukcija crvenila.


Vitamin C u preparatima za njegu kože kao snažan antioksidans pomaže ublažiti crvenilo i upalu kože.Najčešći oblik vitamina C u proizvodima za njegukože je askorbinska kiselina i ima najbolji učinak kada se nanosi topički.


Magnezijev askorbil fosfat je drugi oblik vitamina C kojeg često nalazimo u proizvodima za njegu kože.

 

Night Therapy Antioxidant Serum with Elasta-Derm C

 


Ukoliko je neki od ova dva oblika vitamina C naveden u deklaraciji proizvoda, možete biti sigurni da koristite pravi vitamin C. Međutim, s obzirom da je vitamin C termonestabilan, može lako postati neaktivan u kontaktu sa zrakom i sunčevom svjetlosti. Prilikom kupnje seruma s vitaminom C treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. Prvo obratite pozornost na stabilizirajući agens u preparatu. Vitamin E i ferulična kiseina su najčešći sastojci koji se koriste za ovu ulogu, a također imaju dodatne prednosti za kožu. Vitamin E dodatno štiti od slobodnih radikala, dok ferulična kiselina pojačava djelovanje vitamina C u zaštiti od sunčevog zračenja.

Osim sastava, obratite pozornost i na pakiranje. Zamućeno staklo ili plastika osigurati će zaštitu od sunčeve svjetlosti dok pumpica limitira ekspoziciju kisiku.


Potencijalni rizici i nuspojave


Iako je siguran za upotrebu kod svih tipova kože, ovisno o koncentraciji kod osoba sa osjetljivom kožom može izazvati iritaciju i crvenilo. Prije korištenja se preporučuje nanijeti na manju površinu kako bi se pratila reakcija.

Kako dodati vitamin C u vašu dnevnu rutinu?Iako je vitamin C potentan agens, potrebno je prije aplikaicje pripremiti kožu kako bi njegovim nanošenjem ostvarili puni potencijal. Nakon temeljitog čišćenja lica i toniziranja, preporuka je nanijeti preparat s vitaminom C. Najveću koncentraciju nalazimo u serumima, uz dodatne sastojke koji djeluju sinergistički s vitaminom C.


Koliko često treba koristiti topički Vitamin C?


Preporučuje se koristiti serum s vitaminom C jednom dnevno, ujutro, kako bi se koža zaštitila od okolišnog zagađenja, potaknula proizvodnja kolagena i promovirala zdrava blistava koža.

Ovdje navodimo nekoliko preparata sa vitaminom C iz linije dr Nassifa:NassifMD® Radiance Brightening Booster s vitaminima C i F
Pomaže poboljšati izgled neujednačenog tona kože i pigmentacije uzrokovane oštećenjima od sunca

  1. Pomaže da koža bez sjaja izgleda blistavije
  2. Pomaže poboljšati izgled finih linija i bora
  3. Pomaže poboljšati izgled teksture kože
  4. Pomaže posvijetliti izgled kože
  5. Sadrži antioksidanse koji mogu pomoći u borbi protiv agresora slobodnih radikala
  6. Sadrži omega masne kiseline i druge sastojke za hidrataciju i vraćanje vlage koži
  7. Pomaže u promicanju proizvodnje kolagena i elastina pokrećući prirodni proces ozdravljenja kože


Daily Revitalizing Antioxidant Serum - Lagani serum sadrži snažne antioksidanse koji pomažu u sprječavanju znakova preranog starenja:

  1. Snažna mješavina sastojaka koji zajedno hidratiziraju, umiruju i revitaliziraju kožu
  2. Brzo se upija pružajući trenutačnu i dugotrajnu hidrataciju
  3. Poboljšava izgled finih linija i bora
  4. Vidljivo posvjetljuje i ujednačava ton kože
  5. Koža je mekša, a tekstura kože glatkija uz kontinuiranu upotrebuMicro-spa Radiance Resurfacing Peel-two Step Resurfacing Masque - ovaj inovativni tretman sadrži vitamin C, AHA, BHA kiseline i peptida za transformaciju kože

  1. pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože, prljavštine i čisti pore.
  2. poboljšava izgled i strukturu kože
  3. smanjuje pojavu finih linija i bora ,posvjetljuje i ujednačava izgled tona kože
  4. pruža snažnu antioksidacijsku zaštitu
  5. pomaže optimizirati funkciju barijere kože
  6. može se koristiti 1-2x tjedno

 

Dermaflect Smart Day Therapy - pruža ciljanu zaštitu pomoću mikrokapsula ispunjenih snažnim antioksidativnim vitaminima C i E

  1. štiti od agresora UV i plave svjetlosti
  2. hidratizira, štiti i poboljšava kožu
  3. smanjuje sitne linije, bore i nesavršenosti te ih čini manje vidljivima
  4. ujednačava ton kože, posvjetljuje i smanjuje tamne mrlje