Zašto je bakučiol čarobni sastojak za njegu kože? – Revelo Cosmetics

Zašto je bakučiol čarobni sastojak za njegu kože?

Zašto je bakučiol čarobni sastojak za njegu kože?
Bakučiol je esktrahiran iz sjemenki biljke babchi koju prirodno nalazimo na himalajskom području. Babchi je godišnja biljka koja raste u divljini i koristi se već stoljecima u ajurvedskoj medicini. U svom originalnom obliku, bakučiol je gusta, tamna tekucina sa bojom i teksturom sličnom zlatnom sirupu.

Što radi bakučiol za vašu kožu?

Bakučiol je antioksidans koji kad se nanese na kožu djeluje na bore, hiperpigmentacije i oštećenja od sunca. Povećava elastičnost, čvrstoću i poboljšava teksturu kože.
Bakučiol je postao jako popularan sastojak preparata za njegu kože i njegova popularnost ne jenjava.
Ali sto je točno bakučiol, sto radi i zašto biste ga trebali dodati u svoju rutinu njege?
Bakučiol je potentni antioksidans koji ima djelovanje slično retinolu - ublažavanje bora, hiperpigmentacija, poticanje stanične obnove, ali uz prednost da se može koristiti i tijekom dana jer ne uzrokuje piling i fotosenzitivnost. Njegova biljna i antibakterijska svojstva čine bakučiol serume i ulja nježnijima od retinola i prikladnijima za osobe s kožnim bolestima poput ekcema, psorijaze, dermatitisa ili osjetljive kože.

Podupire li znanost ove tvrdnje?

Postoje studije koje istražuju utjecaj bakuciola kao tretmana za fotostarenje. U jednoj dvostruko slijepoj kliničkoj studiji uspoređivalo se djelovanje bakuciola i retinola. Rezultati su pokazali da nema statistički značajne razlike u efikasnosti ovih sastojaka. Međutim, grupa koja je koristila retinol je navela vise crvenila i iritacije.

Je li bakučiol prikladan za mene?

Ako želite djelovati na bore i znakove fotostarenja, bez crvenila i iritacije, onda je bakučiol pravi izbor za vas. Odličan je za dehidriranu kožu te kožu sklonu zacepljenju pora.

Koja koncentracija bakučiola je ona prava?

Većina studija je pokazala da je dovoljna koncentracija 1% bakuciola. U preparatima dr Nassifa, bakučiol je kombiniran sa drugim aktivnim sastojcima kako bi se postigao još bolji efekt.

Kako se koristi bakučiol?

Za najbolje rezultate preporučuje se koristiti preparate sa bakuciolom dva puta dnevno, minimalno tri mjeseca kontinuirano da bi efekt bio vidljiv.

NassifMD preparati koji sadrže bakučiol 

Hydro-Screen® Hydrating Serum, Detox Pads, Revelo, Cosmetics by revelo, blaznice
Detox blazinice - Zahvaljujući bakučiolu, jednom od njihovih glavnih sastojaka, korištenje blazinica smanjuje znakove starenja te pojavu finih linija i bora, a koži pruža dugotrajnu hidrataciju bez straha od pojave upala. Uz bakučiol, od aktivnih sastojaka prisutni su i retinol te salicilna, hijaluronska i glikolna kiselina koji potiču blagu eksfolijaciju te reguliraju lučenje sebuma ostavljajući kožu glatkom i blistavom.
Hydro screen hydrating serum je višenamjenski serum koji hidratizira, vlaži i obnavlja kožu te pomaze u povećanju proizvodnje kolagena na licu, vratu, pa čak i na rukama. Radi se o naprednoj formuli koja uz bakučiol sadrži hijaluronsku kiselinu, ceramide i lipide za poboljšanje sposobnosti kože da upija i zadržava vodu te retinol i Sytenol A koji umanjuju znakove starenja, pomažu smanjiti pojavu finih linija i bora, poboljšavaju čvrstoću i elastičnost.
Nightly restorative serum - Koristeći snagu ekstrakta stabla perzijske svile, bakučiola, melatonina, Aesthigela, ovaj lagani serum bez ulja djeluje preko noći kako bi pružio odmoran, pomlađen izgled i osjećaj. Uz antioksidanse koji potiču mladolik, blistav i ujednačen izgled, ova noćna formula hrani kožu kako bi spriječila gubitak vlage, zagladila i osvježila umornu kožu i borila se protiv znakova starenja uzrokovanih čimbenicima iz okoliša.
Doista je vrijeme za dodati bakučiol u svoju skincare rutinu!