Zašto koristiti eksfolijant: prednosti za zdravu i čistu kožu – Revelo Cosmetics

Zašto koristiti eksfolijant: prednosti za zdravu i čistu kožu

Zašto koristiti eksfolijant: prednosti za zdravu i čistu kožu

Eksfolijacija kože je osnovni korak u svakoj rutini nege kože, ključan za postizanje glatke, sjajne puti. Ovaj proces podrazumeva uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože, koje mogu da se nakupljaju i dovedu do dosadnosti, neujednačene teksture i začepljenih pora. Redovnom eksfolijacijom ne samo da podstičete obnavljanje ćelija kože, već i poboljšavate efikasnost drugih proizvoda za negu, omogućavajući im da dublje prodru u kožu. Međutim, važno je eksfolirati nežno i odabrati odgovarajuće eksfolijante koji odgovaraju vašem tipu kože kako biste izbegli iritaciju ili preteranu eksfolijaciju. U ovom tekstu istražićemo koristi eksfolijacije, osvrnuti se na različite metode eksfolijacije i savete za uključivanje eksfolijacije u vašu rutinu nege kože.

Iako postoji više različitih metoda eksfolijacije, u današnjem tekstu fokusiraćemo se na, svima nama, poznatu metodu-mehaničkog pilinga.

Mehanička eksfolijacija je fizička metoda uklanjanja mrtvih ćelija kože sa površine kože koristeći abrazivne materijale ili alate. Ovaj proces podrazumeva fizičko trljanje kože radi uklanjanja mrtvih ćelija i otkrivanja glađe, svetlije kože ispod. Mehanički eksfolijanti mogu biti u različitim oblicima, kao što su piling za lice, četkice sa mekim čekinjama ili teksturirane podloge. Iako mehanička eksfolijacija može efikasno ukloniti mrtve ćelije kože i poboljšati teksturu kože, važno je koristiti blagi pritisak i izbegavati preteranu eksfolijaciju, koja može dovesti do iritacije i oštećenja zaštitne barijere kože.

Bilo da se odlučimo za neki alat u pomoći pri samoj eksfolijaciji, ili za proizvod koji će to odraditi lakše, izuzetno je važno da poznajemo svoju kožu i da pratimo njen odgovor na određene tehnike koje primenjujemo kako bismo je zaštitili i održali njen zdrav izgled i stanje.

 

Naša preporuka za eksfolijante koji su dovoljno nežni, a istovremeno delotvorni je:

Dawn To Dusk AM&PM Exfoliating Cleanser, proizvod s dvostrukim delovanjem – čisti lice i vrši blagi piling kože, dovoljno nežan za korišćenje ujutru i uveče. Dubinski čisti kožu i sužava pore kako bi se smanjila pojava linija i bora i podstiče prirodnu promenu ćelija kože kako bi se otkrio zdraviji, glatkiji i blistaviji ton i tekstura kože. Proizvod koji će vam olakšati i samu eksfolijaciju i nastavak nege nakon korišćenja jer će koža lakše moći da upije sve proizvode koje nanesemo nakon njega.

Detox Pads, best seller proizvod i omiljen mnogima! Ova moćna formula ima zaista mnogo prednosti i targetira različite probleme kože. Pored blage eksfolijacije, on će se pobrinuti i da uklonimo sve ostatke šminke, kao i nečistoće sa lica. Očistiće naše pore dubinski i umanjiti njihovu vidljivost i veličinu. Poboljšava celokupnu teksturu kože i smanjuje vidljivost finih linija i bora. Pruža antioksidantivnu zaštitu i daje blistavost koži. Hidrira i smanjuje upale. Sadrži bakuchiol koji je idealan sastojak u borbi protiv znakova starenja. Ukratko, upotrebom ovog proizvoda, imaćete priliku da saznate zašto je on toliko jedinstven!

 

Eksfolijacija uz Hydra Facial!

Eksfolijacija sa HydraFacial tretmanom podrazumeva višestepenu proceduru koja istovremeno dubinski čisti, eksfolijira, izvlači nečistoće i hidrira kožu. Ovaj inovativni tretman koristi specijalizovani HydraPeel vrh i tehnologiju vrtložnog usisavanja kako bi nežno eksfolirao površinu kože, uklanjajući mrtve ćelije kože i očistio pore. Dodatno, HydraFacial rastvor koji je infuziran tokom tretmana sadrži moćne antioksidanse i hidratantne sastojke koji hrane i osvežavaju kožu. Korak eksfolijacije u HydraFacial tretmanu pomaže u poboljšanju teksture kože, smanjenju pojave finih linija i bora, i poboljšanju celokupne jasnoće i sjaja kože.

Idealna kombinacija: Hydra Facial+NassifMD® Hydraglucan™ booster

Nassif MD Hydraglucan™ Booster je specijalni serum dizajniran da poboljša HydraFacial tretman. Formulisan od strane doktora Paula Nassifa, poznatog plastičnog hirurga, ovaj dodatak sadrži moćnu kombinaciju sastojaka, uključujući hijaluronsku kiselinu, glukozamin i betain, radi hidratacije, punjenja i podmlađivanja kože. Hijaluronska kiselina privlači i zadržava vlagu, pomažući obnavljanju prirodnih nivoa hidratacije kože, dok glukozamin promoviše sintezu kolagena, poboljšavajući elastičnost i čvrstoću kože. Betain, dobijen iz šećerne repe, pruža antioksidativne koristi i pomaže u zaštiti kože od spoljašnjih faktora stresa. Kada se koristi u kombinaciji sa HydraFacial tretmanom, Nassif MD Hydraglucan™ Booster poboljšava rezultate, ostavljajući kožu sjajnom, osveženom i duboko hidriranom.

Nakon eksfolijacije, važno je hidrirati kožu kako biste očuvali njen zdrav i balansiran izgled. Eksfolijacija može ukloniti mrtve ćelije kože i prirodna ulja, ostavljajući kožnu barijeru izloženijom i podložnijom gubitku vlage. Hidratacija kože pomaže u obnavljanju izgubljene vlage, umiruje moguću iritaciju i sprečava suvoću ili zategnutost kože. Takođe, hidrirana koža bolje reaguje na proizvode za negu kože, omogućavajući im dublje prodiranje i efikasniji rad. Korišćenje hidratantne kreme ili seruma nakon eksfolijacije takođe može pomoći u obnavljanju prirodne zaštitne barijere kože, čineći je elastičnom, mekom i sjajnom.

Eksfolijacija je ključ za zdravu, sjajnu kožu. Uklanjanjem mrtvih ćelija, podstiče se obnova ćelija i poboljšava tekstura. Zapamtite da eksfolirate nežno i odaberite prave proizvode za svoj tip kože. Redovna eksfolijacija dovodi do glađe, sjajnije kože.