Zašto trebamo drukčiju rutinu njege ljeti i zimi? – Revelo Cosmetics

Zašto trebamo drukčiju rutinu njege ljeti i zimi?

Zašto trebamo drukčiju rutinu njege ljeti i zimi?

Vaša koža treba njegu tijekom cijele godine, međutim rutina njege se razlikuje ovisno o godišnjem dobu. Male promjene mogu puno značiti. Razmišljajte o tome kao o ljetnoj i zimskoj garderobi, ljeti ne biste nosili debeli kaput, pa zašto biste onda stavljali teške kreme. Dok je zimi potrebna jača hidratacija i njega, ljeti su učinkovitiji lagani hidratantni fluidi. Hidratacija je svakako korak koji ne smijemo zaobići, međutim kako koža proizvodi više sebuma za vrijeme toplog, vlažnog vremena, potrebno je nanositi laganije proizcode. Lagani hidratatni fluidi, eksfolijacija, serumi i SPF su glavni proizvodi da zdravu, sjajnu kožu i preko ljeta.

 

Koji je najvažniji korak u dnevnoj rutini njege ljeti?

Uvijek je odgovor SPF. Ljeti je sunčevo zračenje intenzivnije, dani su duži te je zaštita kože sa SPF najvažniji korak u dnevnoj rutini njege. Dnevna krema sa SPF pomaže zaštititi kožu od UV zračenja, koje isušuje kožu i ubrzava starenje. Zaštitni faktor trebate nanijeti na čisto lice ujutro te ga reaplicirati svakih 2 sata. Možete koristiti hidratantne kreme sa SPF faktorom ili ga možete nanijeti kao završni korak njege. Za još bolju zaštitu, koristite i tekuće pudere ili tonirane kreme sa SPF. 

 

Što treba koža ljeti?

Osim zaštite SPF-om, ljeti koža treba hidrataciju. Iako ljeti koža proizvodi više sebuma, vanjski čimbenici poput sunčevog zračenja, vlažnog vremena i klime doprinose dehidrataciji.

 

Hijaluronska kiselina je glavni sastojak za hidrataciju kože. Nakon nanošenja ostavlja vašu kožu hidratiziranom, njegovanom i zaglađenom.

 

Koja je najbolja dnevna rutina njege ljeti?

1- Temeljito čišćenje- ujutro i navečer

S obzirom da se više znojite i nanosite SPF, jasno je da čišćenje treba biti prvi korak u vašoj rutini. Preporuka: NassifMD dawn todusk am pm čistač

 

2- Lagana eksfolijacija

Idealna nadopuna rutini njege nakon čišćenja su blazinice sa AHA i BHA kiselinama koje rade laganu eksfolijaciju, uklanjaju ostatke nečistoće i make-upa te pripremaju lice za aplikaciju drugih proizvoda. Preporuka: NassifMD detox blazinice

 

3- Serumi

Vitaminskim serumima unosimo važne antioksidanse, poput vitamina C. U koži se dotični bore protiv štetnog djelovanja slobodnih radikala te time usporavaju starenje.

Preporuka: NassifMD Radiance brightening booster, vitaminski serum

 

4- Hidratacija

Nakon seruma, potrebno je nanijeti laganu hidratantnu kremu kako bi zaključali vlagu u koži. NassifMD Dermaflect smart day therapy ili Soft focus hidratantna krema

 

5- SPF

Nikad ne preskačite SPF u svojoj dnevnoj rutini. Štetno djelovanje UV zraka je glavni krivac za ubrzano starenje kože. Svakako, bez obzira na SPF, izbjegavajte boraviti na suncu od 11 do 17 sati te koristiti šešire.

 

 

Budite uporni i ne preskačite dnevnu rutinu i vaša koža će vam biti zhvalna.